logo
Steenstraat 11 | 5961 ET | Horst T: 077-3982439 | E: mt.8759@ah.nl

Inzamelactie voor voedselbank bij honderden Albert Heijn-winkels

Geplaatst op 20 March 2018 om 17:36 door Jeroen Smit

2117 keer gelezen

Albert Heijn gunt Nederland een vrolijk Pasen en zet een stapje extra om dat voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom organiseren honderden winkels deze week een inzameling voor de lokale voedselbanken. Met producten waarmee iedereen een lekkere paasbrunch op tafel kan zetten.

Op één centrale plek in de winkel staan allerlei producten voor een lekker en gezellig paasontbijt. Van koffie en thee tot beschuit, broodbeleg en een feeststol. Uiteraard ontbreken ook de eieren niet. Klanten kunnen deze producten kopen en in de daarvoor bestemde kratten bij de kassa leggen. Albert Heijn zorgt er dan voor dat deze producten bij de lokale voedselbank terechtkomen. De inzamelactie vindt deze week plaats.

Landelijke samenwerking voedselbanken
Albert Heijn vult elke dag 5 miljoen bordjes in Nederland. Daarbij doet de supermarkt er alles aan om te voorkomen dat producten weggegooid moeten worden. Hoewel dit slechts 1% is van alles wat in de winkel verkocht wordt, blijft het weggooien van eten. Er wordt voortdurend gekeken hoe dit kan worden verminderd, onder andere door de landelijke samenwerking met Voedselbanken Nederland. In 2017 hebben ruim 2 miljoen producten hun weg naar de voedselbanken gevonden. Het gaat om - veelal verse - producten die vanwege een te korte houdbaarheidsdatum niet in de winkels verkocht kunnen worden. Daarnaast doneren veel winkels regelmatig aan lokale voedselbanken.

Reageren